Is Insify nou werkelijk zo goed en goedkoop?

Insify adverteert zichzelf als een snelle en goedkope verzekeraar voor zzp'ers, maar in de praktijk blijkt dat niet altijd het geval te zijn. Lees onderstaande casus van ons kantoor.

Iedere zelfstandig ondernemer die wel eens actief is op social media zoals instagram, facebook of LinkedIn heeft vast de commercials van ‘insurkid on the block’ Insify voorbij zien komen. Veelal hebben de commercials van hen als USP; snelheid (dat klopt), geen gedoe en goedkoop.

Tijd voor een casus…

In de praktijk liepen wij aan tegen een startende ICT ondernemer. Deze ZZP-er had eigenlijk twee punten op zijn agenda staan om goed verzekerd van start te kunnen. Voor zowel de AOV als voor de BAV en AVB werd hierbij gebruik gemaakt van Insify. Althans, dat was de bedoeling.

Voor zijn aanvraag AOV kreeg de kandidaat al snel een afwijzing op medische gronden. En begrijp mij niet verkeerd, ook bij ons komt dit voor maar wij hebben meer ijzers in het vuur. Min of meer uit noodzaak keek deze ondernemer verder om zich heen na zijn afwijzing bij Insify en kwam bij ons terecht. Zo zien wij dit vaker bij AOVspecialist.nl

Mijn AOV collega’s zagen wel mogelijkheden in de casus en startte het adviestraject op. En ja het klopt daarvoor rekenen wij advieskosten maar we doen wel ons stinkende best voor u. Een lang verhaal iets korter gemaakt; wij konden deze kandidaat wel bij een private verzekeraar een arbeidsongeschiktheidsverzekering aanbieden. Met premieopslag en een verkorte eindleeftijd maar wel een kwalitatief goede dekking. Klant blij, door naar deel 2.

De aansprakelijkheidsverzekering (BAV en AVB)

Deze was inmiddels al afgesloten bij Insify, zonder advies wel te verstaan. Toch maar eens een snelle vergelijking gemaakt van de mogelijkheden bij een van onze verzekeraars en zo kwamen we tot de conclusie op zijn casus;

· Oplossing met advies per jaar 72,- voordeliger bij verzekeraar X (exclusief 21% assurantiebelasting)

· Verzekeraar X biedt 3 jaarlijkse premieherziening zonder naverrekening

· Verzekeraar X heeft op voorwaarden ruim 12 pluspunten in vergelijking met Insify

· Verzekeraar X had niet 2 specifieke uitsluitingen die voor zijn branche wel eens heel relevant zouden kunnen zijn

Het moraal van mijn verhaal? Als onafhankelijk verzekeringsadviseur zijn wij zeer goed in staat om de wedstrijd te winnen van de zogenaamd voordelige “doe het zelf” aanbieders! Zowel op kwaliteit als op prijs. Legio ondernemers verkeren in de veronderstelling dat inschakeling van een verzekeringsadviseur kostenverhogend werkt.

Meer nieuws over mkb verzekering­en

12-09-2024

De risico's van PFAS en wat ondernemers kunnen verwachten

PFAS worden ook wel ‘het nieuwe asbest’ genoemd. Bedrijven in de voedsel-, textiel-, en verpakkingsindustrie, maar ook in de chemische sector, moeten bedacht zijn op de gevolgen van deze ontwikkelingen en proactief maatregelen nemen om aansprakelijkheid te beperken.

Lees verder
12-09-2024

Indexatie verzekerde bedragen en nieuwe voorwaarden HDI voor “bemiddeling in verzekeringen”

Vanaf 9 oktober 2024 worden de wettelijk verplichte minimale verzekerde bedragen voor bemiddeling in verzekeringen (Wft) aanzienlijk verhoogd met ruim 20%. Dit betekent dat de wettelijk verplichte verzekerde bedragen EUR 1.564.610,00 per aanspraak en EUR 2.315.610,00 per jaar zullen gaan bedragen. Deze aanpassing vloeit voort uit een Europese richtlijn en wordt geïmplementeerd via de Wet op het financieel toezicht (Wft).<br /> Verzekeraar HDI maakt van de gelegenheid gebruik de lopende polissen verder te actualiseren.

Lees verder